post thumbnail

Kan je van een sixpack naar een eightpack?

- Leefstijl

Een wasbordje.. wie wil dat nou niet?! Als je mijn blogs al een tijdje volgt dan weet je dat een sixpack niet gecreëerd wordt door eindeloos buikspieroefeningen te doen, maar met name door je vetpercentage te verlagen met een calorietekort! Als je dit nog niet wist, dan kan je in deze blog nog even teruglezen wat je allemaal moet weten voor het krijgen van een sixpack! ?

Nu ben je al enige tijd keihard aan het trainen en goed aan het eten voor je sixpack, en de eerste blokjes worden zichtbaar. YES!!! Gefeliciteerd! Maar wacht eens even.. Je sixpack blijkt een fourpack te zijn… Je ziet maar 4 blokjes?! Je had zo hard gewerkt voor een sixpack en niet een fourpack!

De één kan wel een sixpack krijgen, de ander niet…

Hoe je buikspieren verdeeld zijn, is afhankelijk van de pezen die over je buikspieren lopen. In principe is je buikspier (rectus abdominis) één grote spier, in plaats van 6 kleinere spieren. De pezen die over je buikspieren lopen zorgen ervoor dat het lijkt alsof de buikspier bestaat uit meerdere kleine spieren.

Hoeveel pezen je hebt lopen is afhankelijk van je genen. Denk maar aan Arnold Schwarzenegger, hij had eigenlijk maar een fourpack. Slechts 4 blokken waren zichtbaar bij hem. En geloof me, hij was echt wel droog genoeg om al zijn spieren duidelijk naar voren te laten komen.

Maar… Geef de hoop niet op!

Toch wil het niet altijd zeggen dat je nooit een sixpack of eightpack kan krijgen. Het is namelijk ook deels afhankelijk van je vetpercentage. Sommige mensen hebben wel een sixpack of een eightpack, alleen doordat hun vetpercentage nog niet laag genoeg is zie je ze nog niet heel duidelijk.

Met name als je voor een eightpack wilt gaan dan moet je echt behoorlijk laag in je vetpercentage zitten. Hoe laag je moet gaan is per persoon verschillend, aangezien de ene persoon dikkere buikspieren heeft die eerder zichtbaar zijn dan de ander.

 

Dus train hard, eet goed, verlaag je vetpercentage en kijk waar jij op uitkomt!!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden