post thumbnail

Zorg dat je deze vetten eet voor een afgetraind lichaam

- Voeding

Oké. Je bent hard aan het werk voor jouw droomlichaam en let strak op je voeding. Nu lees je overal dat koolhydraten wat geminderd moeten worden en eiwitten en vetten de overhand zouden moeten hebben. Maar goed, eet je nu wel de juiste vetten?

Even een zijsprongetje, koolhydraten zijn absoluut niet de boosdoener en ik heb al veel mensen (inclusief ikzelf) behoorlijk strak getraind met 30 á 40% koolhydraten in het voedingspatroon. Elke voedingsbron is noodzakelijk voor een goed functionerend lichaam!!

Dus. Terug naar de vetten. Je bent wat meer vetten gaat eten, maar hebt nog steeds geen idee welke je moet hebben. De juiste vetten eten is van groot belang voor een afgetraind lichaam!

Stop met teveel omega-6 vetten!!
Tegenwoordig eet bijna iedereen veel te veel omega-6 vetten. Omega-6 vetten zijn ook een belangrijk onderdeel van een goed functionerend lichaam en het proces om strakker te worden, alleen niet in de mate die tegenwoordig veel voorkomt. Omega-6 vetten werken namelijk ontstekingsbevorderend. Hoewel dit soms wenselijk is, wil je er ook zeker niet teveel van krijgen.

De omega-6 : omega-3 verhouding zou eigenlijk zo´n beetje 1:1 moeten zijn. Evenveel van beide dus. Uit onderzoek blijkt dat het tegenwoordig in Westerse landen op kan lopen tot 16:1. Behoorlijk uit de richting zullen we maar zeggen..

Dit heeft als gevolg dat er heel veel kleine ontstekingen ontstaan in je lichaam. Dit heeft een nadelig gevolg op je gezondheid en zeker ook bij het verkrijgen van jouw droomlichaam!

Omega-6 vetten vind je met name terug in noten, avocado, groente oliën en dierlijk vlees. Ter verduidelijking: omega-6 vetten zijn ontzettend belangrijk voor je gezondheid en resultaat, alleen moet de verhouding goed zijn met omega-3 vetten!

Eet meer omega-3 vetten
Omega-3 vetten hebben een waanzinnig positief effect op je gezondheid. Zo remmen ze ontstekingen, verlagen ze je bloeddruk, zorgen ze voor een gezond cholesterolniveau, stimuleren ze vetverbranding, geven ze je meer energie, verbeteren ze je hersenfunctie en nog tal van andere redenen!

Kortom, die wil je echt niet te weinig binnenkrijgen. Omega-3 vetten vind je met name terug in vette vis zoals zalm en makreel, visolie, walnoten en lijnzaad(olie).

 

LET OP!! Omega-6 vetten zijn dus zeker niet slecht en je moet ze ook echt niet gaan vermijden! Maar let alleen op dat je er niet te veel van eet vergeleken met omega-3 vetten!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden