post thumbnail

Verdubbel of verdrievoudig je succes!

- Leefstijl

Het behalen van succes. Daar draait het eigenlijk allemaal om toch? Met succes bedoel ik dan niet alleen het behalen van een sixpack of een dikke bankrekening. Nee, met succes bedoel ik dat je een niveau behaald met iets waar je gelukkig mee bent. Dit kan zowel zijn goede sociale contacten als een goede gezondheid, toch die dikke bankrekening of toch dat afgetrainde lichaam.

Om succesvol te zijn in de dingen die jij belangrijk vindt, moet je je succesvol gaan gedragen. Het komt helaas nog steeds niet zomaar uit de lucht vallen..

Ik las vandaag een onderzoek over het verdubbelen of verdrievoudigen van je succes. Hier werd in beschreven dat het behalen van je succes niks met motivatie te maken heeft!

Bij dit onderzoek werden 248 volwassen willekeurig in 3 groepen verdeeld. Bij deze drie groepen werd onderzocht wat de beste manier was om van trainen een gewoonte te maken. Nu kan je dit natuurlijk vertalen naar alles wat je wil ondernemen in plaats van gaan trainen. Denk aan het vaker je vrienden een berichtje sturen hoe het met ze gaat, consequent een uurtje voor jezelf nemen ter rust en ontspanning, elke dag 10 minuten yoga doen, enzovoort.

De drie groepen waren als volgt:

Groep 1
In de komende twee weken moest de groep bijhouden hoe vaak zij gingen trainen.

Groep 2- Motivatiegroep
Zij moesten ook bijhouden hoe vaak zij in de komende twee weken gingen trainen. Voordat ze echter gingen starten kreeg iedereen uit deze groep een pamflet te lezen over de gezondheidsvoordelen van trainen op het gebied van hart- en vaatkwalen.

Groep 3 – Intentiegroep
Deze groep deed precies hetzelfde als groep 2 (om geen verschil in motivatie te krijgen). Daarnaast moesten zij uitschrijven welke dagen, waar en hoe laat zij gingen trainen. Een soort plan of planning schrijven dus!

De resultaten

Groep 1: 38% van de deelnemers trainde ten minste 1x per week
exercise-intentionGroep 2: 35% van de deelnemers trainde ten minste 1x per week
Groep 3: 91% van de deelnemers trainde ten minste 1x per week!!!

Uit dit onderzoek blijkt dus dat het niet uitmaakt of je gemotiveerd bent of niet. Het gaat er met name om of je de intentie hebt om het te gaan doen en daadwerkelijk actie ondernemen! Iets simpels als gewoon opschrijven wanneer, waar en hoe laat je gaat trainen is al voldoende.

Wat als dit niet lukt?
Het kan natuurlijk voorkomen dat het alsnog niet helemaal uitkomt of niet uitpakt. Opschrijven gaat je zeker helpen, maar het is geen 100% garantie voor succes. Dus.. wat ga je dan doen als dit niet lukt? Bij de pakken neer zitten? Dacht het dus niet!

Net zoals je een planning voor jezelf maakt maak je ook een back-up plan.

Dit ziet er als volgt uit:
Als ik niet ….., dan ……..

Zo simpel? Ja, zo simpel! Denk maar aan: ´Als ik woensdag niet om 17:30 ga trainen in de sportschool bij mij in het dorp, dan doe ik donderdag een 20-minuten intervaltraining thuis.

Geef het een kans!
Het lijkt zo simpel, maar dat is het in principe ook. Wat heb je te verliezen? Geef het eens een kans en start echt met het behalen van succes! Kies iets uit waar jij nog niet tevreden mee bent, bijvoorbeeld je lichaam, je sociale relaties, hoe opgeruimd je huis is of wat dan ook en maak een plan!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden