post thumbnail

Training van Koen voor spiermassa

- Training

Vanochtend om 07:30 stond de training van Koen op het programma. Momenteel traint Koen voor extra spiermassa.

Vandaag waren borst en rug de pineut ;). Bij zijn schema maken we gebruik van supersets. Dit betekent dat we 2 oefeningen achter elkaar uitvoeren, 1 voor borst gelijk gevolgd door 1 voor rug, en dan pas rust nemen. Zo kunnen we meer doen in minder tijd.

Om spiermassa te creëren is het belangrijk om met name een lange excentrische fase te gebruiken. Dit betekent de fase van de oefening waar je het gewicht tegenhoudt. Bij de push up bijvoorbeeld is dit de fase waarin je naar de grond zakt.

Met name tijdens deze fase waarin je het gewicht tegenhoudt groeit je spier. Voor Koen hebben we dan ook een tempo van 6-0-1-0. Dit betekent het gewicht in zes seconden laten zakken, nul seconde rusten, in één seconde het gewicht omhoog duwen en weer nul seconde rust.

Omdat Koen elke spiergroep slechts één keer per week traint is het belangrijk zo een grote impact toe te brengen dat hij een week herstel nodig heeft voor die spiergroep. Daarom trainen we tot excentrisch falen. Dit betekent dat we net zolang doorgaan tot Koen het gewicht niet meer in 6 seconden kan laten zakken. Ik help hem dus desnoods mee met het gewicht omhoog krijgen als dit niet meer lukt. Net zolang tot hij het gewicht niet meer in 6 seconden kan laten zakken.

Vond je dit bericht nuttig? Druk dan op like en/of reageer met wat jij ervan vond. Dan zal ik in het vervolg meer van dit soort trainingen uitwerken!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden