post thumbnail

Tips voor slankere benen

- Training

De kerstdagen zitten erop en voor veel mensen betekent dit tijd om te werken aan een nieuw lichaam. Ik krijg vaak van vrouwen terug dat ze zich met name aan hun benen ergeren. Ze vinden ze te dik en krijgen ze met geen mogelijkheid slanker.

Daarom tijd voor een aantal tips voor slankere benen!

Als je te dikke benen hebt en je krijgt het er moeilijk af is dit vaak een gevolg van een disbalans in het hormoon oestrogeen. Oestrogeen is het vrouwelijk geslachtshormoon, maar is zowel  terug te vinden bij mannen als vrouwen. Met behulp van de juiste training en voeding kan je je oestrogeenniveau beïnvloeden en slankere benen krijgen. Hieronder de tips:

Training

Doe aan krachttraining en richt je met name op veel verzuring. Probeer elke set een tijd aan te houden van 60-120 seconden onder spanning. Hiermee wil ik zeggen dat één set dus ongeveer 60-120 seconden duurt en je tussendoor nergens rust neemt. Je gaat in één continue beweging door. Een voorbeeld hiervan is richting de 15-20 herhalingen gaan met een tempo van 3030. Dit betekent in 3 seconden het gewicht laten zakken en in 3 seconden het gewicht weer omhoog duwen. In de tussentijd heb je NERGENS rust. Je gaat in één beweging door.

Voeding

Ook met voeding kan je je oestrogeenniveau erg beïnvloeden voor slankere benen. Volg daarvoor de volgende tips:
1. Eet zoveel mogelijk onbewerkte producten
2. Drink veel water, maar liever niet uit hetzelfde plastic flesje. Gebruik of telkens nieuwe flesjes of een glazen fles. Een Dopper kan ook!
3. Voeg regelmatig kaneel toe aan je voeding
4. Richt je voeding met name op veel eiwitten, voldoende omega-3 vetten en beperk de hoeveelheid koolhydraten
5. Vermijd soja producten
6. Drink groene thee (liefst matcha thee)
7. Zorg dat je voldoende vitamine B en E, magnesium, zink en selenium binnen krijgt. Hieronder vind je een lijst met producten die hier rijk aan zijn.

Vitamine B
Rood vlees, eieren, magere melk, vis, lever, schaaldieren

Vitamine E
Donkergroene bladgroente, noten (amandelen), zonnebloempitten, vis, avocado’s, garnalen, olijfolie, broccoli, kiwi’s

Magnesium
Donkergroene bladgroente, noten, pompoenzaadjes, markeel, zilvervliesrijst, avocado’s, magere yoghurt, bananen, pure chocolade (70% cacao of hoger)

Zink
Oesters, rundvlees, spinazie, pompoenzaadjes, cashewnoten, eigeel

Selenium
Pecannoten, oesters, tonijn, zonnebloempitten, varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, kip, kalkoen

 

Succes!!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden