post thumbnail

Te dik? Grote kans dat je te weinig eet!

- Voeding

Ik hoor vaak in mijn omgeving dat mensen niet snappen dat ze te dik zijn. Zij geven aan weinig te eten en toch zijn ze niet tevreden met hun lichaam. Weinig eten kan inderdaad zorgen voor overgewicht! Zo zat Sjors bijvoorbeeld dagelijks op 2800 calorieën bij zijn waanzinnige transformatie in 3 weken. Véél meer dan hij deed!

Ik zal het uitleggen. Als je echt weinig eet, kom je natuurlijk niet aan. Je kan niet van niets iets maken. Veel mensen schatten echter vaak verkeerd in wat ze binnen krijgen. Een pakje Sultana Fruit Biscuit bevat bijvoorbeeld al gauw 200 kcal. Bewerkte producten bevatten vaak veel meer calorieën dan mensen denken. Een koekje hier, een handje chips daar en nog een paar dropjes tussendoor. Zo tikt het al aardig aan en heb je aan het einde van de dag een behoorlijke hoeveelheid calorieën binnen zonder dat je er erg in hebt.

Alice en haar man kwamen er bijvoorbeeld achter dat ze soms ´s avonds een heel bakje nootjes leegaten, wat zo 1200 calorieën was!!

En als je niet veel snoept en echt weinig eet, maar toch aankomt?

Je lichaam past zich continu aan. Als jij heel weinig eet, heb je dus ook een hele lage verbranding. Dit is simpelweg omdat er niet veel te verbranden valt. Stel je eet normaal heel weinig en je metabolisme (verbranding) is ongeveer 1200 kcal per dag. In het weekend ga je gezellig op stap met vrienden en je drinkt al gauw 5 glazen bier en je neemt een frietje mayo. Dit zijn dan zo´n 1000 kcal die je extra binnenkrijgt en je lichaam niet allemaal kan verbranden. Het gevolg is dat deze extra calorieën opgeslagen worden als vet vanwege je lage verbranding.

Nu neem ik hier friet en alcohol als voorbeeld, maar dat kan met elk product. Als je verbranding heel laag is, en je maakt ineens een uitschieter, dan kan je lichaam dit niet allemaal verbranden. Alles wat niet wordt verbrand, zal opgeslagen worden als vet.

Wat kan je hier tegen doen?

Eet meer! Door meer te eten gaat je verbranding omhoog. Een hogere verbranding zorgt ervoor dat je uitschieters minder snel zullen resulteren in extra kilo´s. Nu is het belangrijk dat je niet meer ongezonde meuk gaat eten, maar zo veel mogelijk onbewerkte producten. Meer eten zorgt dan voor onder andere meer energie, een hogere verbranding, een beter humeur en een strakker lichaam!

Als je gezonde producten eet, kan je ook heel veel volume creëren dat alsnog laag in calorieën is. Kip en groente zijn een paar voorbeelden van gezonde producten die erg laag in calorieën zijn. Je kan dus een heel flink bord met kip en veel verschillende groente eten zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt.

Herken jij je in dit verhaal? Probeer dan eens meer (gezonde producten) te eten en sta versteld van wat dit met je lichaam doet!

Photo credits: Mirror

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden