post thumbnail

“In 2021 werd ik geconfronteerd met de consequenties van, heel plat gezegd, ‘dik’ zijn. Mijn broer, mijn zus en ik hadden alle drie overgewicht. Onze moeder is 80 jaar jong en voelde zich op dat moment nog fitter en actiever dan wij waren. Dat was behoorlijk confronterend.

In oktober van dat jaar heeft mijn zus een zogenaamde ‘gastric sleeve’ gekregen om haar te helpen met afvallen. Mijn broer kampt met een nierziekte en de medicatie heeft nou niet bepaald geholpen bij zijn overgewicht. Mijn eigen kantelmoment kwam tijdens een EHBO-cursus, waarbij ik op de grond een persoon moest reanimeren. Alles ging super goed, maar omdat het knielen op de grond erg pijnlijk was en zorgde voor spierkramp, heb ik het certificaat helaas niet gekregen. 

Alsof het toeval bestond, zag ik welgeteld één dag later een bericht van maxfit op social media voorbij komen. Ik zat nog zo hoog in mijn emoties door het niet behalen van de EHBO-cursus, dat ik direct de stoute schoenen aantrok en contact opnam. Een gesprek met Max bij de club in Wijchen volgde en al snel startte ik met twee keer per week Personal Training. De eerste stappen in de goede richting waren gezet! Even later ben ik geswitcht naar de Small Group trainingen, omdat de gezelligheid en aanmoediging van medesporters mij tot op de dag van vandaag erg motiveert.

Coach Sam heeft mij goed geholpen met het positief veranderen van mijn eetpatroon. Zo hebben we er samen voor gezorgd dat ik nog steeds kon blijven mee-eten met mijn gezin en let ik juist meer op de grootte van de porties. Het is erg fijn om iedere dag contact te hebben en al je vragen te kunnen stellen.

Toen ik in december 2021 met mijn traject startte, was ons doel om onder de 100 kilo te komen. In maart was ik al meer dan 10 kilo afgevallen en merkte ik ook voor het eerst dat ik geen kramp meer had. Ik kon bukken, draaien en knielen zonder pijn. De trap op zonder buiten adem te zijn? Inmiddels is dat geen probleem meer. Een hele opluchting! Op het moment van schrijven ben ik ruim 35 kilo afgevallen en hebben we het streefgewicht bijgesteld naar 80 kilo. En dat gaat hoe dan ook lukken!”, vertelt Irna.

Wauw, Irna. Het woord ‘life changing’ is oprecht op zijn plek met jouw transformatie. Je vertelde dat je weer de kracht hebt om je energieke zoontje van 12 weer bij te houden tijdens een sprintje. Je hebt mooie doelen voor jezelf gesteld en de volgende uitdaging wordt om met je zoon de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Eén ding is zeker: wij zullen je van begin tot eind aanmoedigen!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden