post thumbnail

Maakt het uit of je 3 of 6 keer per dag eet voor een hogere verbranding?

- Voeding
Vraag iemand wat je moet doen om af te vallen en veel mensen zullen zeggen meerdere kleine maaltijden per dag eten om je verbranding gaande te houden. Maar is dit ook wel zo?

Maakt het uit hoe vaak je per dag eet?

In principe maakt het niks uit of je 3x per dag eet of bijvoorbeeld 6x per dag als je wil afvallen. Dat vaker eten je verbranding meer op gang zou houden is een fabeltje.
Onderzoek laat tegenwoordig steeds meer zien dat het belangrijkste is hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt. Zit je in een tekort, wat betekent dat je dus meer calorieën verbrandt dan dat je binnen krijgt, dan val je af. Heb je precies het juiste tekort en doe je daar krachttraining bij, dan raak je vet kwijt en geen spiermassa!

Wat het beste voor jou werkt

Kijk dus wat voor jou de meest ideale frequentie is om te eten per dag. Heb je een drukke baan met een gezin erbij waardoor er nog maar weinig tijd overblijft om te eten, dan kan je prima je dagelijkse hoeveelheid calorieën in 2 of 3 maaltijden eten. Voel jij je een stuk fijner bij 6 kleinere maaltijden, omdat dat je bijvoorbeeld meer energie en minder snaaitrek geeft, doe dan vooral dat!
Het gaat er met name om dat jij iets doet dat je vol kan houden. Dat is het allerbelangrijkste. Zolang jij je voor een langere periode aan een schema kan houden, dan ga je vanzelf resultaat behalen.

Nummer 1 prioriteit: Bereken je calorieën

Wil jij weten hoeveel calorieën je nodig hebt om jouw doel te bereiken? Bereken dit dan nu eenvoudig hier op de homepage: www.max-fit.nl

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden