post thumbnail

Keep It Simple Stupid!

- Training

Oké, je wilt afvallen, spiermassa opbouwen of eindelijk eens een summer body krijgen. Je ziet op internet allemaal fancy trainingen en voedingsmethodes en denkt: ´Dit is het! Dit moet ik doen want die spierbundel of afgetrainde fit girl die het staat te vertellen doet het ook!´

En precies daar gaat het mis. Om resultaat neer te zetten, en dan heb ik het over veel resultaat in een kort periode, is het echt niet noodzakelijk om zwaar gevorderde of in mijn ogen gewoon domme technieken toe te gaan passen. Het gaat erom dat je de basis goed beheerst. Als jij de basis perfect hebt, dan zal je zien dat je echt als een raket gaat!

Keep It Simple Stupid!
Keep It Simple Stupid (KISS) staat eigenlijk voor houd het gewoon simpel en doe geen gekke dingen. Al die ingewikkelde trainingen en voedingstechnieken zien er wel heel tof uit, maar ze zijn vaak zo overbodig. Misschien voor mensen die al gevorderd zijn en de basis tot in de puntjes beheersen kan dit een extra toevoeging zijn. Maar voor 90% van de mensen is het belangrijk dat ze eerst goed worden in de basis.

Zo kan je wel voor 300 euro de allerbeste voetbalschoenen kopen die er zijn, maar als je 20 kilo te zwaar bent en je hebt nog nooit gevoetbald, dan gaan die schoenen echt geen wonderen verrichten. Zo werkt het ook met afvallen/spiermassa opbouwen. Focus op de basis!

Waarom zie je dan overal ingewikkelde technieken?
Heel simpel. Als ik jou vertel dat je onbewerkt moet eten, veel water drinken en meer eiwitten moet eten in combinatie met krachttraining 3-4 keer per week, dan klinkt dat niet heel spannend. Dat verkoopt simpelweg gewoon niet goed. Helaas trouwens, want het is voor veel mensen misschien wel het beste advies voor dat moment.

Als ik je echter een super tof filmpje laat zien met allemaal moeilijk oefeningen en voedingsstrategieën waar je nog nooit van gehoord hebt, dan denk je misschien: ´Zo! Die heeft er verstand van want hij is echt in shape en deze toffe dingen heb ik nog nooit eerder gezien!´.

De BASISCS
Dus, hier heb ik een heel saai lijstje voor je met de basics die je misschien al eerder gehoord hebt. Maar als je deze toepast, en dan ook echt goed toepast, dan weet ik zeker dat je hier veel meer resultaat uit gaat halen dan al die andere onzin:
1. Vermijd pakjes en zakjes
2. Drink elke dag 3 liter water
3. Eet bij minimaal 4 maaltijden per dag eiwitten en gezonde vetten (zie mijn E-book voor voorbeelden)
4. Eet onbewerkte producten
5. Slaap elke nacht minimaal 6-8 uur
6. Zorg dagelijks voor ontspanning
7. Doe minimaal 3-4 keer per week aan krachttraining
8. Focus je tijdens de krachttraining op basisoefeningen zoals squat, deadlift, bench press, overhead press, pulldowns en rows.
9. Train met 100% effort!!
10. Doe eventueel aan intervaltraining zoals sprints.

Doe jij bovenstaande 10 punten, dan ben ik ervan overtuigd dat je keihard vooruit gaat met je resultaat. Zijn het hele bijzondere dingen? Nee, zeker niet. Maar in ieder geval veel effectiever dan die fancy technieken die je overal ziet waar de meeste alleen maar veel geld mee willen verdienen.

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden