post thumbnail

Gebruik minder variatie in je voeding!

- Voeding

Gezond eten is belangrijk, maar ook variatie! Althans, dat zegt iedereen altijd. Theoretisch gezien heb ik hier inderdaad niks op aan te merken, maar hoe zit dit in de praktijk?

Waarom zou je moeten variëren?

Voldoende variatie in je voeding is belangrijk om tekorten aan bepaalde vitamines en mineralen te voorkomen. Vitamines en mineralen zijn ontzettend belangrijk voor je gezondheid en het optimaal kunnen functioneren van het lichaam. Wanneer je een tekort hebt aan één of meerdere vitamines of mineralen dan kan je direct al klachten ervaren. Daarnaast kan het ook je vetverbranding behoorlijk afremmen.

Voldoende binnenkrijgen van alle vitamines en mineralen is dus niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor het behalen van je Beach Body!

Maar nu even reëel…

Variatie is nog steeds belangrijk, dat staat voorop. Maar hoe reëel is het om elke dag iets compleet anders te eten en nog steeds aan je caloriedoel en macroverhoudingen te komen. Want zoals ik in eerdere blogs ook al behandeld heb, het allerbelangrijkste om vet te verbranden of spiermassa aan te komen is dat je de juiste hoeveelheid calorieën binnen krijgt met de juiste verdeling van eiwitten, vetten en koolhydraten.

Als je niet erg thuis bent in het tracken (bijhouden) van je voeding, dan kan het al een hele klus zijn om sowieso één dag de juiste verdeling en calorieën binnen te krijgen. Heb je dit eindelijk voor elkaar, dan zou je weer opnieuw kunnen beginnen voor de volgende dag met allemaal nieuwe producten.

Prima bezigheidstherapie als je niks te doen hebt, maar aangezien de meeste mensen toch wel hun dagelijkse bezigheden hebben is het niet helemaal realistisch. En wanneer het te lastig wordt om vol te houden, je raad het al, dan ga je het ook niet volhouden. Dus wat je beter kan doen..

Varieer niet teveel, je gaat er sowieso op vooruit

Niet teveel variëren dus. Dit klinkt misschien raar, maar je gaat er toch wel op vooruit! Wanneer jij elke dag hetzelfde eet, maar dan met gezonde producten in de juiste hoeveelheid calorieën en macroverdeling, dan is dat alsnog beter dan elke dag ongezond eten. En als dit ervoor zorgt dat jij je beter aan je schema kan houden, dan is het helemaal een betere keuze!

Je maakt het jezelf makkelijker en de kans op slagen is gewoon veel groter. Wil je er zeker voor zijn dat je alle vitamines en mineralen binnen krijgt, dan kan je altijd een multivitamine supplement nemen!

Photo credit: Salusi.nl

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden