post thumbnail

Het geheim voor een strak lichaam!

- Leefstijl

Er is één cruciaal onderdeel voor een strak lichaam. Het is datgene dat het verschil maakt tussen geen verandering of spectaculair resultaat. Benieuwd naar wat het is?

Dat ben je zelf.

Jammer he, dat je geen eenvoudige wondertip kreeg die het voor je ging doen. Maar jij bent zelf echt de sleutel tot je eigen succes. Je moet hem alleen wel omdraaien..

Trainers zijn niet altijd nodig
Dit klinkt natuurlijk nogal raar, omdat ik zelf een coach/trainer ben. Ik ben wel van mening dat een coach of trainer je echt wel veel snellere en betere resultaten kan behalen. Maar het is niet nodig! Iedereen weet namelijk wel wat hij of zij moet doen om in ieder geval zelfstandig halverwege zijn of haar doel te komen.

Zo weet jij zelf ook vast en zeker wat je zou kunnen doen om resultaat te behalen. Minder snoepen, meer water drinken, gezonder eten, meer gaan trainen en de tips van Max Fit uitvoeren natuurlijk! Het probleem is alleen dat je het niet doet.

Motivatie kan de prullenbak in
Als ik dan aan mensen vraag waarom ze het zelf niet doen krijg ik vaak als antwoord dat ze moeite hebben met de juiste motivatie vinden. Dan heb ik een nieuwtje voor je: motivatie is nergens voor nodig.

Je hoeft namelijk niet altijd gemotiveerd te zijn of het leuk te vinden om te gaan trainen of gezond te eten. Het gaat erom dat je het DOET!! In een eerdere post van mij heb ik het volgende voorbeeld ook al gegeven. Als ik een lange dag heb gewerkt, van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat, dan hoef je niet te verwachten dat ik erg gemotiveerd ben om te trainen. Of als iedereen om mij heen ongezond zit te eten, dan ben ik ook niet altijd erg gemotiveerd om mijn voorbereide bakje eten te eten.

Maar ik doe het wel, omdat ik weet dat het mij dichter bij mijn doel gaat brengen. Betekent dat dat ik nooit ongezond doe? Nee hoor, een welverdiende ongezonde maaltijd is niks mis mee! Maar lees goed, welverdiend.

Je moet het zelf doen
Leun ook niet teveel op andere mensen. Je hebt een trainer? Leuk. Je hebt een perfect trainings- of voedingsschema? Leuk. Uiteindelijk ben jij degene die het moet doen.

Een collega legde mij dit ooit geweldig uit:
Ik als trainer kan jou naar de deur begeleiden. Ik kan de klink voor je vastpakken en zelfs de deur open doen. Maar jij bent uiteindelijk de persoon die er doorheen moet lopen.

Zo werkt het ook precies. Ik kan niet jouw training uitvoeren en niet jouw gezonde maaltijd naar binnen werken. Dat moet jij echt zelf doen.

Dus, jij bent de sleutel tot je eigen succes. Neem je verantwoordelijkheid en doe wat nodig is voor resultaat! Sta versteld waartoe je zelf in staat bent!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden