post thumbnail

GRATIS VOEDINGSSCHEMA! Gezond en lekker eten

- Voeding

Gezond eten hoeft echt niet vies te zijn. Sterker nog, het kan zelfs ontzettend lekker zijn!! En omdat veel mensen het toch lasting vinden om gezond te eten, geef ik je hier GRATIS voedingsschema!

Let op! Dit voedingsschema is afgestemd op 2800 calorieën met een verdeling van 30% eiwitten, 40% koolhydraten en 30% vetten. Hoogstwaarschijnlijk heb jij zelf hele andere hoeveelheden en wellicht ook verdeling van eiwitten, koolhydraten en vetten nodig. Dus dit voedingsschema werkt perfect voor de persoon voor wie ik het destijds gemaakt heb, maar wellicht totaal niet voor jou!

Het is met name bedoeld om je een inzicht te geven hoe een dag gezonde voeding eruit kan zien en om je ideeën op te laten doen. Om je eigen voedingsschema op te stellen zou je:

  1. Je caloriebehoefte simpel kunnen berekenen op de homepagina van mijn website (www.max-fit.nl).
  2. Je verhouding eiwitten, koolhydraten en vetten simpel kunnen bepalen aan de hand via jouw lichaamstype. Dit kan je terugvinden in deze blog.
  3. MyFitnessPal downloaden (of een andere foodtracker app) en je voeding in bijhouden. Dan kan je dezelfde producten eten als uit dit voedingsschema, alleen moet je zelf even de hoeveelheden uitrekenen. Zolang je aan het einde van de dag aan de juiste hoeveelheid calorieën zit en jouw verdeling eiwitten, koolhydraten en vetten (wat je dus in de app kan zien), dan zit je goed.
Maaltijd 1 400 gr. Griekse yoghurt 0% vet

50 gr. Havermout

10 gr. 85% Cacao chocolade (1 blokje)

25 gr. Blauwe bessen

1 Appel

Maaltijd 2 3 Gekookte eieren

1 Banaan

Maaltijd 3 100 gr. Zilvervliesrijst

200 gr. Kipfilet

30 gr. Ananas

Maaltijd 4 3 Gekookte eieren

1 Appel

Maaltijd 5 200 gr. Mager rundergehakt

200 gr. Zoete aardappel

Maaltijd 6 500 gr. Magere kwark

10 gr.    Amandelen

10 gr.    85% cacao chocolade (1 dun blokje)

Snufje kaneel

 

LET OP!

1. 2,5-3 liter water
2. Minimaal 7-9 uur slaap per nacht
3. Bij je maaltijden mag je zelf nog groente toevoegen.
4. Als je kipfilet, biefstuk of zalm klaar maakt, liefst grillen waarbij je geen olie/boter gebruikt. Als je iets gebruikt dan graag ongezouten roomboter, kokosolie of anti-aanbakspray.
5. Je mag Keltisch zeezout of Himalaya zout gebruiken bij vlees/vis/eieren.

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden