post thumbnail

Geen tijd? Geen excuus!

- Leefstijl

Vraag aan een willekeurig werkend of studerend persoon hoe het gaat en je krijgt vaak hetzelfde antwoord: ´Ja, druk!´. Iedereen is tegenwoordig druk en heeft nog geen half uurtje vrije tijd op een dag. Althans, dat zeggen velen. Naar mijn mening is dit een kwestie van plannen en je tijd nuttig besteden. Zestien keer per dag Facebook doorscrollen, twintig minuten naar je beeldscherm staren en inefficiënte planning van activiteiten zorgen er inderdaad voor dat je minder tijd overhoudt.

Wanneer iemand aangeeft een doel te willen behalen vraag ik altijd hoe het komt dat die persoon dat zelf nog niet heeft kunnen bereiken. Het antwoord is vaak geen tijd. In deze blog wil ik jullie daarom vertellen hoe ik mijn drukke dagen indeel en zorg dat ik tijd vrij maak voor datgene wat ik belangrijk vind. In mijn geval is dat gezond leven door goede voeding en trainen.

Het begint allemaal de avond tevoren. Ik maak namelijk de avond van tevoren al mijn eten voor de komende dag klaar, op het avondeten na. Dit kost mij ongeveer 15-20 minuten. Dit kan ook ´s ochtends vroeg, maar in de ochtend blijf ik liever iets langer liggen. Hierdoor heb ik altijd gezonde voeding mee overdag en hoef ik geen ongezonde snacks te halen.

Nadat ik mijn voeding heb klaargemaakt ga ik op tijd naar bed. Zo kan ik toch mijn 8 uur slaap pakken en de volgende dag weer op tijd op staan. Langer slapen zorgt er vaak voor dat je slomer wordt in plaats van fitter. Door op tijd naar bed te gaan en op tijd op te staan heb je ook meer tijd om te besteden. Dit is dus een win-win situatie!

Daarnaast is het belangrijk dat ik overdag productief bezig ben. Daarom een aantal tips:

  1. Stel prioriteiten. Geen tijd om te sporten, maar wel om op de bank te hangen en tv te kijken? Bepaal wat voor jou belangrijk is om je doel te bereiken.
  2. Gebruik Google Agenda of een andere online agenda om al je activiteiten in te zetten. Zo zie je precies wat je per dag moet doen en welke uren je voor jezelf hebt. Plan ook de uren van je vrije tijd in. Bijvoorbeeld 18:00-19:00 trainen en 19:00-22:30 zelf indelen.
  3. Begin altijd met je belangrijkste agendapunt.
  4. Doe 1 ding tegelijk en maak dat af.
  5. Leg je telefoon weg en zet hem op stil. Plan vaste tijden dat je even je mail checkt of belangrijke berichten hebt, indien nodig.
  6. Luister muziek die je concentratie bevordert.
  7. Ga NIET op Facebook, Twitter, YouTube etc.

Als je deze tips toepast, zie je dat te weinig tijd geen excuus is. Maak de avond van te voren dus al voorbereidingen voor de volgende dag en werk de dag zelf productief! Zo houd je meer tijd voor jezelf over om datgene te doen waar je lekker van ontspant!

Succes!

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden