Even een handige tip om meer vet te verbranden: AZIJN!
Uit meerdere studies blijkt dat azijn bij een maaltijd (zelfs bij een hoeveelheid van een theelepel), ervoor zorgt dat je insulinegevoeligheid verbetert. En insulinegevoeligheid is ontzettend belangrijk bij het verbranden van vet in plaats van het opslaan van vet.
Hoe gevoeliger je insuline is, hoe beter de voedingsstoffen die je binnenkrijgt naar je cellen getransporteerd worden voor o.a. energiegebruik en spieropbouw/onderhoud. Als je een slechte insulinegevoeligheid hebt dan gaat dit proces lastiger. Het gevolg hiervan is dat je lichaam de voedingsstoffen die je binnenkrijgt eerder opslaat als vet.
Je kan azijn eenvoudig gebruiken als (onderdeel van) je dressing bij salades. Een theelepel of eetlepel is al voldoende om het effect ervan activeren. Azijn kan de insulinegevoeligheid bij een maaltijd tot wel 30% verbeteren!
Wat nog meer leidt tot een betere insulinegevoeligheid:
1. Een laag vetpercentage hebben. Mannen onder de 12% en vrouwen onder de 20%.
2. Slechte/bewerkte suikers zoveel mogelijk vermijden
3. Krachttraining
4. High Intensity Interval Training
5. Meervoudige koolhydraten eten zoals zilvervliesrijst, havermout, quinoa en zoete aardappel.
6. Bij vrijwel elke maaltijd groente eten
7. Eiwitrijk eten (bij vrijwel elke maaltijd)
8. Gezonde vetten eten
We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.
Aanmelden