post thumbnail

Dit kan je het beste eten voor- en na je training

- Voeding

Er is veel discussie omtrent pre-workout (voor je training) en post-workout voeding (na je training). Ik zeg daarom ook niet dat je zomaar moet geloven wat ik hier zeg. Ik vraag je om het uit te proberen! Probeer dit minimaal een maand uit en ik weet zeker dat je er op vooruit gaat!

Pre-workout
Voor je training kan je het beste kiezen voor een maaltijd die bestaat uit een combinatie van eiwitten, vetten en groente. Eiwitten, vetten en groente zorgen voor meer en langdurigere energie dan koolhydraten. Koolhydraten geven je kort energie, maar daarna kan je in een dip terecht komen. Een energiedip is wel het laatste waar je op zit te wachten tijdens je training. Zorg dat je je eiwitten, vetten en groente maaltijd minimaal 45 minuten tot maximaal anderhalf uur voor je gaat trainen eet. Deze tijd is echter variabel en per persoon kan dit verschillen. Kijk voor jezelf waar je je het fijnst bij voelt!

Voorbeelden pre-workoutmaaltijd:
– vlees/vis met groente
– mozzarella met tomaat
– gebakken eieren met komkommer en eventueel bacon of een handje ongezouten noten

Post-workout
Direct na je training kan je het beste snelle koolhydraten tot je nemen. Deze zorgen ervoor dat de glycogeenvoorraad in je spieren aangevuld wordt. 30-45 minuten daarna neem je je eiwitten. Dit kan in de vorm van een whey eiwit shake, maar ook in die van een vaste maaltijd. Een whey eiwitshake is vaak makkelijk en bevat sneller verteerbare eiwitten die eerder bij je spieren terecht komen. Hoewel het belangrijker is dat je over de gehele dag voldoende eiwitten binnenkrijgt, raad ik toch aan om altijd na je training eiwitten te nemen.

LET OP! Als je flink overgewicht hebt en je traint om af te vallen, dan kan je na het trainen beter geen koolhydraten nemen. Een maaltijd van eiwitten, vetten en groente volstaat dan!

Probeer het uit en ervaar wat het voor jou doet!

Photo credit: Men´s Health

 

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden