post thumbnail

Creëer een sixpack met je sixpack!

- Voeding

Een ongezonde maaltijd, ook wel ´cheatmeal´ genoemd, hoort net zo goed bij een verantwoord voedingspatroon. 100% gezond eten voor langere is gewoon voor bijna niemand te doen.

Daarbij komt dat een cheatmeal niet eens zo heel slecht hoeft te zijn. Als je voor zo´n 90% gezond eet en 10% door de vingers kijkt dan zal je ervaren dat je echt prima resultaten neer kan zetten! Nu denk je misschien dat 10% wel erg weinig is, maar dat valt reuze mee.

Als je 6x per dag eet heb je dus 42 maaltijden in een week. 10% ongezond betekent dat je 4 maaltijden een beetje door de vingers zou mogen kijken. Nu is het natuurlijk wel een verschil of dat je een keer wat kleins neemt of 4x pizza per week… Hopelijk snap je dat je met 4x pizza nog steeds niet heel ver komt. Zo niet, dan weet je dat nu ; ).

Beste moment voor een cheatmeal
Er zijn bepaalde momenten waarop je het beste een cheatmeal zou kunnen nemen, zodat het zo min mogelijk of nauwelijks schade aanricht. Het beste moment is namelijk vlak NA je training. Met training bedoel ik krachttraining! Waarom je aan krachttraining zou moeten doen kan je in mijn andere blogs lezen.

Na je training vraagt je lichaam naar suikers om de suikervoorraad in je spieren aan te vullen. Als je nu dus slechte suikers binnenkrijgt worden die nog deels gebruikt voor het aanvullen van deze voorraad in plaats van opgeslagen als vet.

Let wel op, zorg dan dat je intensief traint! Als je na je training niet helemaal gesloopt bent of fluitend naar buiten loopt dan heb je die cheatmeal dus ook niet verdiend!

Wat kan je dan het beste eten?
Precies datgene waar je echt van geniet. Als je al je harde werk beloont met een cheatmeal zorg er dan ook voor dat deze het waard is! Nogmaals, als je jezelf echt helemaal vol gaat bunkeren, let dan wel op dat je dit niet een paar keer per week doet!

Hoe weet je of je te vaak ongezond eet?
Als je resultaat niet meer gaat zoals je wil, dan is het waarschijnlijk te vaak. Ga je nog steeds prima vooruit en je bent tevreden, dan is er niks aan de hand. Omdat iedereen anders is kan ik ook niet zo zeggen wat de ideale hoeveelheid is. Probeer het eens uit!

 

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden