post thumbnail

Bier, pizza en toch resultaat!

- Leefstijl

Afgelopen weekend was carnaval. En ja, ook ik vier carnaval. Ik heb veel verbaasde blikken gehad toen ze mij met een biertje in de hand zagen staan. En dan zullen we het maar niet hebben over de vraag: ´is dat wel Max Fit?´.

Maar goed, carnaval dus. Normaal zou je denken dat is een periode waarin je een stapje terug moet doen met je resultaat, want na al dat gedrink en gesnaai ben je vast wat vet aangekomen. Dan heb ik nieuws voor je, want mijn resultaat van de afgelopen 7 dagen (inclusief 3 dagen carnaval waarin ik bier heb gedronken en pizza heb gegeten):

1,9kg spiermassa erbij en vet verloren!

Wil dat zeggen dat iedereen dat zomaar kan? Nee, zeker niet! Ik heb dit resultaat neer kunnen zetten door mijn lichaam optimaal te laten functioneren. Ik zal je vertellen hoe ik dat heb gedaan!

Optimaliseren van je voedingsopname
Het is ontzettend belangrijk dat je lichaam goed om kan gaan met de voedingsstoffen die het binnenkrijgt. Hoe efficiënter je lichaam werkt, hoe beter je voedingsstoffen daadwerkelijk gebruikt worden in plaats van opgeslagen als vet of uitgescheiden. Dit klinkt misschien logisch, maar bijna niemand heeft een optimale voedingsopname. Dit komt simpelweg door de verkeerde voeding, leefstijl en training.

Om je voedingsopname te optimaliseren kan je de volgende stappen ondernemen:
1. Eet eiwitten en vetten samen met groente.
2. Eet koolhydraten apart van je eiwitten en vetten
3. Kauw goed op je eten
4. Drink niet (veel) tijdens een maaltijd
5. Supplementeer met digestive enzymes om je maagzuur te optimaliseren en de voeding beter af te breken.
6. Supplementeer met probiotica om je darmen de voeding beter te laten verwerken
7. Eet met name onbewerkte producten

Overdag gewoon normaal eten en drinken
Als je ´s avonds drinkt, zorg dan niet dat de dag erna ook verpest wordt. Als je je standaard ritme aanhoudt dan scheelt dit al een hoop. Vaak zie je dat je na een avond drinken de dag erna geen zin hebt in gezond eten. Het liefst vette hap.. In plaats van zwak zijn en daaraan toegeven kan je ook gewoon je dag beginnen met een gezond ontbijt zoals gebakken eieren met groente. Eenmaal je ontbijt achter de kiezen en je zal merken dat de dag al veel makkelijker verloopt!

Vergeet daarnaast niet gewoon je 3 liter water per dag te drinken. Dit bespaart je in de meeste gevallen ook nog eens je kater!

Blijven bewegen
Net zoals dat je normaal moet blijven eten en drinken is de hele dag voor pampus op de bank liggen ook niet echt bevorderlijk. Sta op en wees gewoon actief!

Blijven trainen
Ook tijdens de carnaval ben ik gewoon blijven trainen. Dit zorgt ten eerste ervoor dat je in je ritme blijft en daarnaast dat je weer even wat meer verbrandt. Laat dat nou net wel handig zijn na een avondje flink in een calorieoverschot te hebben gezeten. Ik weet zelf ook wel dat je niet altijd zin hebt om te gaan trainen na zo´n avond. Maar goed, wie resultaat wil…

Spiermassa
Hoe meer spiermassa je hebt, hoe hoger je verbranding is. Train je dus al langere tijd en heb je in die tijd aardig wat spiermassa opgebouwd (ja ook vrouwen!), dan zal je een overschot aan calorieën veel makkelijker verbranden dan wanneer je dit niet hebt.

Consistent zijn
Natuurlijk scheelt het ook of je al lang gezond eet en traint of dat je pas net bent begonnen. Zelf train ik bijvoorbeeld al meerdere jaren en eet ik ook al meerdere jaren gezond. Hierdoor ga ik carnaval al in met en veel betere basis en efficiënter lichaam dan iemand die jaren ongezond heeft geleefd en sinds 2 weken is begonnen met trainen en gezond eten!

Kortom, het draait allemaal om balans! Zorg jij goed voor je lichaam, dan zorgt je lichaam goed voor jou. Ook als je gezond wil leven dan is er een tijd en plaats voor een ongezonde maaltijd of een glaasje alcohol. Zolang het maar niet in je dagelijkse patroon komt! ; )

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden