post thumbnail

Afvallen zonder dieet

- Afvallen

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet, het klinkt FANTASTISCH! Precies alles blijven eten wat je nu doet, inclusief de ongezonde dingen.

En ergens is het nog mogelijk ook. Maar alles wat te mooi klinkt om waar te zijn, is meestal te mooi om waar te zijn.

Ondanks dat je prima kan afvallen zonder dieet, wil het niet zeggen dat je er niks voor hoeft te doen.

Ik leg het je uit.

Wat gebeurt er nu met je?

Afvallen draait allemaal om het creëren van een calorietekort. Het maakt niet uit hoe je het doet of wat je doet, als je in een calorietekort belandt val je af.

Dus, als je wil afvallen zonder dieet, dan is het belangrijk dat je op de een of andere manier toch een calorietekort weet te creëren.

Daarom is het belangrijk dat je eerst de huidige stand van zaken in kaart brengt.

Aannemend dat je nu niet afvalt, gebeuren er op dit moment waarschijnlijk 2 dingen:
1. Met wat je nu doet blijf je stabiel op gewicht.
2. Met wat je nu doet kom je aan in gewicht.

De oplossing

Laten we beginnen voorval 1 die we zojuist besproken: met wat je nu doet blijf je stabiel op gewicht.

Dit is eigenlijk het beste scenario. Alles wat je extra doet, kan namelijk al dat gewenste calorietekort creëren.

Aangezien je moet voeding niks wil doen als je wil afvallen zonder dieet, moeten we het aan het andere eind van het spectrum zoeken: beweging.

Om af te vallen wil je minimaal een calorietekort van 10% creëren. Een kleiner calorietekort dan 10% zet onvoldoende aan om de weegschaal te laten bewegen.

Voorbeeld: Je eet nu 2500 kcal en daar blijf je stabiel op. Dat betekent dat je minimaal 250 kcal per dag extra moet gaan verbranden om af te vallen.

250 kcal verbrand je bijvoorbeeld met:
– 45 min wandelen
– 30 min joggen
– 20-30 min stevig fietsen
– 20 min stevig zwemmen

Nu snap ik dat je niet altijd exact weet hoeveel je eet of verbrandt. Daarom kan ik heel simpel het volgende meegeven: Zorg dat je extra kcal verbrandt en wanneer je nog niet afvalt, verbrand je simpelweg nog niet genoeg.

MAAR…

Kom je momenteel aan met je huidige eetpatroon, dan betekent dat dat je er meer voor moet doen als je met hetzelfde dieet wil afvallen. Je dient dan eerst je calorieoverschot te verbranden en dan nog wat extra om een tekort te creëren.

In principe is het dus mogelijk om als je aankomt zonder dieet af te vallen, maar het vraagt wel extreem veel inspanning, waardoor het makkelijker zou zijn om in ieder geval een paar voedingsaanpassingen te maken.

Het is belangrijk om te begrijpen dat alles wat je extra doet ook echt EXTRA is. Als je nu stabiel blijft op gewicht met gemiddeld 10.000 stappen per dag, dan betekent het dat je dat in ieder geval moet blijven doen plus nog een beetje extra.

Het is mogelijk, maar makkelijk is anders

Ik ben hier niet om het mooier te maken dan het is. Ik ben hier om je de waarheid te vertellen.

Je kan dus prima afvallen zonder dieet, maar je maakt het jezelf wel onnodig moeilijk. Een paar kleine aanpassingen in je voedingspatroon hoeven niet al teveel moeite te kosten en maken het hele proces een stuk makkelijker.

En wanneer je helemaal een snelle transformatie wil zoals Peter-Jan of Anne.

Vrijblijvend kennismaken?

We leren je graag kennen! Ruim 3.000 mensen gingen je voor.

Aanmelden