14 aug 2019

Hierom moet je samen gaan sporten

Je kunt alles alleen doen en alleen blijven doen, maar als je nog niet daar bent gekomen waar je graag wil zijn: ga dan lekker samen trainen met een trainingspartner of met een coach.

Als trainingspartners stimuleer je elkaar net iets meer. Als je denkt dat je echt tot het gaatje gaat als je alleen traint, train dan eens met iemand anders en je kunt ineens 20% meer geven. Je moet wel echt even flink gepusht worden. Alleen kom je gewoon niet tot 100%. Daar durf ik een wedje op te leggen.

Dat je net dat laatste beetje extra kan geven met een trainingspartner komt ook omdat het een stuk veiliger is om helemaal tot het gaatje te gaan. In je eentje kun je tot grofweg 80% gaan, maar niet 100% tot falen. Als je dat wel doet, worden je spieren vermoeid, verzwakken ze en verslapt je techniek. Als je echt hard traint en je gaat ├ęcht tot het gaatje, dan is de kans dat het fout gaat groter. Je loopt makkelijker een blessure op en kunt vervolgens langer niet meer trainen.

Een trainingspartner is dus echt een meerwaarde voor de effectiviteit en veiligheid van je training.

Als je denkt dat jij in je eentje het maximale uit je training kan halen, kom dan gerust een keertje langs. Wij laten je zien dat die 100% van jou echt geen 100% is.

categorieën: training  

Wat zou jij willen?

AfvallenOnderhoudenAankomen