05 jul 2019

Op vakantie sporten? Of toch niet?

Je wil sporten om weer in shape te komen of in shape te blijven. Elke dag ben je er mee bezig. Je eet niet te veel, je beweegt genoeg en sport geregeld met een vooraf opgesteld schema. Je boekt progressie en dan…, vakantie! AHHH! En nu?

Wat gebeurt er als je niet beweegt?

In een andere omgeving zonder verplichtingen is het een stuk moeilijker om genoeg beweging te krijgen. Heb jij de sportschool op je vakantiebestemming van tevoren ook geboekt? Want als je niet (genoeg) beweegt, verlies je in drie weken zo’n 12% spiermassa! Zonde van al je harde werk…

Hoe kom je aan genoeg beweging op vakantie?

Vakantie is goed voor je geest en daarom is het belangrijk om geen verplichtingen te stellen op vakantie. Wil je niet opzoek naar de sportschool in de buurt van jouw hotel? Zorg dan in ieder geval dat je voldoende beweegt. Deze tips gaan je zeker helpen:

✔ Ga niet te lang en te vaak zitten, maar loop!
Als je elke dag, de hele dag, op je zonnebedje ligt, is het lastig om aan voldoende beweging te komen. Loop elk uur even een blokje om, pak de trap in plaats van de lift naar je hotelkamer of wandel door de branding: het water geeft meer weerstand waardoor je je beenspieren meer prikkelt!

✔ Zorg voor minimaal 30 minuten per dag voor een verhoogde hartslag
Af en toe een baantje zwemmen vergt voor even inspanning. Maar wil je echt je in shape blijven? Dan moet je ervoor zorgen dat je minimaal 30 minuten per dag je hartslag dusdanig verhoogt dat een gesprek voeren lastig wordt. Een half uur intensief baantjes zwemmen is een prima activiteit als het warm is!

✔ Zoek bijzondere sportactiviteiten die je thuis niet (snel) doet
Rondom je vakantiebestemming worden vaak talloze activiteiten georganiseerd zoals kanoën, een hike of fietsen door de natuur. Stuk voor stuk activiteiten waarbij je een andere omgeving ziet en die je niet dagelijks thuis doet. En raad eens? Je verbrandt er ook nog eens genoeg calorieën mee!

Zie je? Je kunt prima in shape blijven als je gewoon een beetje oplet en je houdt genoeg vrije tijd over om écht helemaal niets te doen!

categorieën: geen categorie   leefstijl   training  

Wat zou jij willen?

AfvallenOnderhoudenAankomen