16 weken afvallen

Marlies - 16 weken

maxfit-personal-training-

Marlies was altijd al aan het jojoën met haar gewicht. Het schommelde enorm en na haar tweede zwangerschap is ze door de huisarts doorverwezen naar een diëtisten. Daar behaalde ze na anderhalf jaar een resultaat van -6kg. Ze kwam bij ons toen ze had gezien welke ongelooflijke resultaten een vriendin van haar geboekt had. Ze was verbijsterd en wilde zelf ook wel een paar kilo kwijt en dat is gelukt hoor. Samen met haar vriend is ze de uitdaging aangegaan bij Max Fit. Deze powervrouw is inmiddels voorbij haar doel en is nog niet van plan om te stoppen! Ga zo door Marlies!


Verschil met de sportschool

‘Bij Max Fit wordt er echt gelet op techniek. Toen ik zelf in de sportschool aan het sporten was, deed ik maar een beetje na wat anderen deden. Ik wist niet welke spiergroepen ik nu precies trainde en hoe de oefening technisch goed uitgevoerd moest worden. De begeleiding was daar erg weinig. Bij Max Fit is dit véél beter. Nu weet ik precies wat ik doe, voor welke spiergroep en hoe ik de oefening goed moet uitvoeren. Ik merk dat ik mezelf ook steeds meer uitdaag om zwaarder te gaan trainen. Nu ik weet hoe de techniek in elkaar steekt, is het makkelijk om je grenzen te verleggen.’


Traject

Haar voedingsschema was even wennen. ‘Bij de start van het traject ben je zo niet bewust van wat je eigenlijk allemaal eet. Het traject creëert een bewustzijn waardoor je weet waar je lichaam op reageert, wat je wel kan eten en wat je beter kan laten staan.’


Marlies omschrijft haar traject als pittig. Toch komt ze hier snel op terug en geeft ze aan dat het door de intensieve begeleiding en de op maat gemaakte schema’s ook goed te doen is. Ze vond het fijn dat ze werd gehoord in haar eigen behoeftes. Het maatwerk van Max Fit sluit bij iedereen perfect aan, zo ook bij Marlies. Door het leren om te gaan met het juiste voedingsschema, is het voor haar ook na het traject gemakkelijk te implementeren in haar eigen leefstijl.


Haar motivatie

De intensieve begeleiding zorgt voor motivatie. Tevens zorgt het voor haar voor een enorme stok achter de deur, omdat ze er iedere dag mee bezig is. Ook het hebben van een sportmaatje, in het geval van Marlies haar eigen vriend, zorgde bij Marlies voor motivatie. Ze spraken samen af drie maanden geen druppel alcohol te drinken en bleven trouw aan die afspraak.


‘Je wordt aan alle kanten uitgedaagd en doet altijd net meer herhalingen of een zwaarder gewicht dan je zelf voor mogelijk had gehouden. Mijn streefgewicht stelde ik steeds bij en werd gedurende het traject steeds lager. Je krijgt alle handvaten mee om je progressie te kunnen vasthouden, ook naderhand. Ik had het nooit voor mogelijk gehouden dat ik ooit nog dit doel zou behalen. Ik denk dat ik 16 was toen ik voor het laatst zo licht was! Toen ik 18 was, woog ik 10 kilo zwaarder dan ik nu weeg. Dat is voor mij persoonlijk wel iets om heel trots op te zijn. Echt bizar.’


Aanrader!

‘Ik raad iedereen aan om een traject bij Max Fit te starten als je snel resultaat wil behalen en je doelen echt wil bereiken. Ik ben krachttraining leuk gaan vinden, iets dat ik nooit had verwacht. Door de intensieve en persoonlijke begeleiding voelt het zo goed dat je doelen zonder twijfel behaald gaan worden! De progressie die je daadwerkelijk boekt en ziet, geeft je alle motivatie om er een succesvol traject van te maken.’