16 weken afvallen

Jan - 16 weken

maxfit-personal-training-

Wat was je motivatie om te starten met Personal Training?

Ik heb de laatste 25 jaar veel gedaan aan hardlopen, tennissen en mountainbiken. Echter, door een voetblessure (hielspoor) heb ik ruim 6 maanden niet kunnen hardlopen. Daardoor ben ik ruim 10 kg aangekomen. Daarna uiteraard wel weer gaan hardlopen e.d., maar ik kreeg de kilo’s er niet af. Dit werd tevens veroorzaakt doordat ik erg druk was met mijn werk en te ongezond ging eten. Met name ’s avonds werd er flink gesnoept en gesnackt…. Natuurlijk speelt je leeftijd ook een rol. Aankomen gaat snel maar afvallen erg traag helaas. De afgelopen jaren heb ik voortdurend geprobeerd af te vallen, met wisselende resultaten. Het welbekende jojo-effect. Vandaar mijn keuze om het dit keer serieus aan te pakken met begeleiding.


Wat was daarbij je doel(stelling)?

Ik wilde minimaal 10 kg afvallen en in “shape” komen. Dus niet alleen maar vet verbranden maar ook weer spiermassa opbouwen. Voornaamste doel was dus om mijn vetpercentage te verlagen.


Hoe ben je bij Max Fit terecht gekomen?

Ik heb Max ontmoet tijdens een ontbijtmeeting met allerlei ondernemers uit deze regio. Mijn buurman had toevallig het traject met Max vorig jaar al gedaan en was ruim 20 kg kwijtgeraakt. Hij was erg positief over de aanpak daar.Hoe heb je het traject beleefd?

Uiteraard vindt er eerst een intakegesprek plaats om de verwachtingen van beide kanten te bespreken. Minimaal 3x per week komen trainen is noodzakelijk en er wordt diep ingegaan op het huidige voedingspatroon. Dan wordt besproken wat voor jou het ideale, op maat samengestelde, voedingspatroon is. Het dient wel te passen in je dagelijkse ritme. Ideaal is 5/6 klein(ere) maaltijden. Echter, als dit niet inpasbaar is vanwege het werk, dan verdeel je de maaltijden anders.


Dan krijg je een personal trainer toegewezen die je niet alleen in de gym, maar ook dagelijks begeleidt per WhatsApp, met betrekking tot je dagelijkse weegmoment en vorderingen. Waar nodig kun je op deze manier samen snel schakelen als dat nodig is. Bijvoorbeeld de hoeveelheid Kcal of de verdeling eiwitten/vetten/koolhydraten. Dit werkt erg goed. Temeer omdat dit ook een stok achter de deur is om het vol te houden. Zowel de trainingen als de begeleiding zijn intensief en helemaal op jou afgestemd.


Het voedingsschema, heb je daar moeite mee gehad?

In verband met mijn werk kan ik niet 5/6 keer per dag gaan zitten voor een maaltijd. We hebben daarom voor een ander ritme gekozen waarbij ik ’s avonds na de training ook nog kon eten. Het is simpel vol te houden omdat dit geen hongerdieet is. Wennen is wel dat je bijvoorbeeld geen brood meer eet. In plaats daarvan heb ik havermout genomen om toch voldoende koolhydraten binnen te krijgen. Belangrijk is dat je niet de hele dag met een hongergevoel rondloopt en bovendien supergezond eet.


Wat vind je van de persoonlijke aanpak van onze trainers?

Een jong en erg enthousiast team dat van aanpakken weet. Als door omstandigheden je persoonlijke trainer niet kan, of zelf kun je niet op je vaste dag, dan pakt een ander dit goed op. Al je gegevens en vorderingen worden bijgehouden, dus een andere trainer kan direct met je verder. Vooral het dagelijkse contact draagt bij aan het disciplinair vasthouden aan je voedingsschema. Je voelt dat de trainers erg gemotiveerd zijn om samen met jou het gestelde doel te halen.


Jan Bults progressie Max Fit

Hoe voel je je nu in nieuwe lichaam t.o.v. oude lichaam?

Ha ha, die 12 kilo scheelt 2 broekmaten, en ik moet bovendien nieuwe kostuums aanschaffen… Natuurlijk is het verschil groot met 4 maanden geleden. In alles kun je merken dat je bent veranderd. Je hebt meer energie, slaapt beter en je voelt je overall beter. Daarnaast fiets en tennis ik veel makkelijker zonder die extra kilo’s. Met name het klimwerk in het bos kost veel minder inspanning. Dat houdt in dat je ook sneller herstelt. Niet onbelangrijk als je geen jonge hond meer bent!


Heb je tips of motivatie voor mensen die nog twijfelen om te starten bij Max Fit?

Ook ik was vroeger sceptisch over personal trainers die je op tv ziet bij BN’ers. Allemaal onzin en show. Dat kun je toch ook alleen? In de praktijk heb ik aan den lijve ondervonden dat het echt werkt! Zelfs als je zoals ik al je hele leven intensief sport. Mocht je toch nog twijfelen, bekijk dan de website met de foto’s van mensen die je voorgingen. Welke andere sportschool durft zo openlijk de resultaten te laten zien? Ga gewoon eens een praatje maken met Max over wat je wilt bereiken. Hij heeft echt een andere kijk op eten, trainen en afvallen dan anderen. Je valt af en komt in shape in plaats van afvallen en er magertjes bijlopen. Ik kan het iedereen aanraden!