29 jul 2019

Hoe goed zijn bloemkoolpizza’s voor je?

Heel veel mensen denken dat een pizzabodem van bloemkool heel erg gezond is, maar dat hangt er sterk van af.  

Als je zelf een bloemkoolbodem maakt (van alleen bloemkool), is het echt super gezond! Er zitten veel voedingsstoffen en weinig calorieën in, dus dat is goed. Haal je een bloemkoolbodem in de supermarkt? Dan zit er nog steeds heel veel rotzooi in!  

Er zitten minder calorieën dan in een normale pizzabodem, maar een bloemkoolbodem uit de supermarkt is echt niet per definitie goed voor je. Kijk maar eens op de verpakking wat er voor calorieën inzitten. In 100 gram bloemkool zitten ongeveer 25 calorieën. Dus als je een bloemkoolbodem hebt van 200 gram dan zouden daar dus maximaal 50-60 calorieën inzitten. Vaak gaat een bloemkoolbodem uit de supermarkt daar flink overheen. Dan weet je dus zeker dat er nog meer rotzooi in zit. Kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst en check dan gelijk even hoeveel zout ze er ook nog in proppen. 

Een gezonde pizza hangt niet alleen af van de bodem die je gebruikt, maar vooral van wat je er op doet. Heb je een gezonde, zelfgemaakte bloemkoolbodem? Gooi er dan niet allemaal rotzooi overheen met veel calorieën. Het idee van een low-calorie-pizza gooi je dan al snel overboord.  

Het is een beetje afhankelijk van wat je wil. Maar het beste is om zelf een pizzabodem te maken van bijvoorbeeld bloemkool en daar magere producten op doet. Zoals tonijn, kip, tomatensaus (het liefst vers), wat oreganokruiden en magere kaas of hüttenkäse en veel groente! Kies wat jij lekker vindt en laag in calorieën zit en je hebt een heerlijke, caloriearme pizza.  

categorieën: afvallen   voeding  

Wat zou jij willen?

AfvallenOnderhoudenAankomen