01 aug 2019

Moet je perse dure sportkleding aan omdat dit beter is voor je prestaties?

Als je geïnteresseerd bent in sporten, wil je er ook graag goed uitzien in de gym. Je wil shinen! Wat je aandoet maakt eigenlijk niet veel uit, maar je sportschoenen zijn dan wel weer heel erg belangrijk… 

Doe gewoon aan wat je lekker vindt zitten! Ga je graag hardlopen in een korte broek? Pak een korte broek uit je kast. Train je graag in het shirt van je vriend of vriendin? Schroom dan niet om die (stiekem) aan te trekken.  

Let wel op welke sportschoenen je gebruikt tijdens krachttraining. Hoe meer demping de zool heeft, hoe minder ideaal deze schoen is voor krachttraining. Het beste is een stevige platte zool met niet al te veel demping.  

Als je een hardloopschoen of een tennisschoen hebt met veel demping, dan is dat fijn als je gaat hardlopen. Maar als je kracht wil zetten bij een zware squat, dan druk jij jezelf af tegen de grond. Als je dan op een schuim- of rubberlaag van een sportschoen staat, dan is dat instabieler dan een stevige platte zool. Dus je krijgt krachtverlies en daardoor word je wat instabieler.  

Dus zoek een goede schoen met een stevige platte zool die goed om je voet zit en niet al te veel demping geeft. En trek pak het lievelingsshirt van je vriend of vriendin uit de kast zodat jij lekker kunt trainen!  

categorieën: leefstijl   training  

Wat zou jij willen?

AfvallenOnderhoudenAankomen