17 jul 2019

Waarom is een trainingsschema belangrijk?

Wil je gewicht verliezen of spieren opbouwen? Wil je sterker worden of een six-pack op je buik? Dan móet je een trainingsschema gebruiken! Wil je gewoon sporten omdat je het lekker vindt om op te sporten? Dan is een trainingsschema niet noodzakelijk…  

Als je progressie wil of je doelen bereiken, is het belangrijk dat je gericht traint. Als je wil afvallen moet je er tijdens je training voor zorgen dat je spiermassa behoudt en voldoende trainingsintensiteit hebt zodat je genoeg calorieën verbrandt.  

Wil je sterker worden of spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk om een trainingsschema te hebben om bij te houden of je daadwerkelijk sterker wordt. Als je gewoon maar wat doet, je herhalingen niet telt en steeds hetzelfde gewicht pakt, boek je geen vooruitgang. Je moet je lichaam prikkelen om sterker te worden en je meet tijdens elke training of je wel sterker wordt.  

Daarom is een trainingsschema belangrijk. Train je voor je lol? Lekker blijven trainen. Train je voor een doel? Maak een trainingsschema, houd vorderingen bij en daag jezelf uit. Dan blijf je progressie boeken! 

categorieën: training  

Wat zou jij willen?

AfvallenOnderhoudenAankomen