22 jul 2019

Heeft alcohol invloed op je sportprestaties?

Gisterenavond te diep in het glaasje gekeken en vandaag geen zin meer om te sporten? Precies, dat is wat alcohol met je lichaam doet. Je voelt je slap en hebt helemaal geen energie om vandaag nog de gym in te duiken. En als je het toch voor elkaar krijgt om jezelf bij elkaar te rapen en de deur van de gym te openen, behaal je lang niet de prestaties die je zou willen behalen.  

Alcohol is een spierverslapper

Alcohol is een spierverslapper en zorgt er daardoor voor dat je minder power kunt leveren. Je haalt dus gewoon minder uit je training. Je bent ook nog eens minder gefocust waardoor je explosieve of reactieve dingen niet echt kunt doen. Maar goed, dat geldt eigenlijk alleen als je (nog) onder invloed van alcohol bent. 

Hoe zit het dan als je gisteren te veel gedronken hebt en vandaag wil trainen? Denk je dat dit geen probleem is? Niet helemaal… 

Het belemmert je herstel

Alcohol belemmert je herstel. Je herstelt minder snel en daardoor kun je minder vaak trainen en je bent langer moe na een training. Al met al geeft alcohol je dus 0.0% voordeel bij je sportprestaties. 

De invloed van alcohol op je voeding

En tijdens dat avondje stappen ben je wellicht ook nog naar de snackbar gegaan om een frietje met mayonaise en een broodje kroket te halen. Of niet soms?  

categorieën: afvallen   leefstijl   training  

Wat zou jij willen?

AfvallenOnderhoudenAankomen